Domov Dogodki - KoroΕ‘ka dogaja Glasba Kultura VEČER SAMOSPEVOV “SVETLOBA IN TEMA”
KC Ravne

Organizator

KC Ravne
Telefonska Ε‘tevilka
040 252 737
E-poΕ‘ta
info@kcravne.si
Spletna stran
https://www.kcravne.si

VEČER SAMOSPEVOV “SVETLOBA IN TEMA”

π‘‰π‘’π‘ΜŒπ‘’π‘Ÿ π‘ π‘Žπ‘šπ‘œπ‘ π‘π‘’π‘£π‘œπ‘£ “π‘†π‘£π‘’π‘‘π‘™π‘œπ‘π‘Ž 𝑖𝑛 π‘‡π‘’π‘šπ‘Ž” 𝑠 π‘ π‘œπ‘π‘Ÿπ‘Žπ‘›π‘–π‘ π‘‘π‘˜π‘œ π‘€π‘Žπ‘‘π‘’π‘—π‘œ π‘ƒπ‘œπ‘‘π‘œπ‘ΜŒπ‘›π‘–π‘˜. π‘π‘Ž π‘π‘Ÿπ‘œπ‘”π‘Ÿπ‘Žπ‘šπ‘’ π‘π‘œπ‘‘π‘œ π‘›π‘Žπ‘—π‘™π‘’π‘π‘ ΜŒπ‘– π‘ π‘Žπ‘šπ‘œπ‘ π‘π‘’π‘£π‘– 𝑖𝑧 π‘ π‘£π‘’π‘‘π‘œπ‘£π‘›π‘’ π‘‘π‘’π‘Ÿ π‘ π‘™π‘œπ‘£π‘’π‘›π‘ π‘˜π‘’ π‘”π‘™π‘Žπ‘ π‘π‘’π‘›π‘’ π‘§π‘Žπ‘˜π‘™π‘Žπ‘‘π‘›π‘–π‘π‘’: π‘†π‘β„Žπ‘’π‘π‘’π‘Ÿπ‘‘, π‘†π‘‘π‘Ÿπ‘Žπ‘’π‘ π‘ , π‘€π‘Žβ„Žπ‘™π‘’π‘Ÿ, π‘Šπ‘Žπ‘”π‘›π‘’π‘Ÿ, π΅π‘’π‘Ÿπ‘”, 𝑃𝑒𝑐𝑐𝑖𝑛𝑖, πΌπ‘π‘Žπ‘£π‘’π‘, π‘ƒπ‘Ÿπ‘’π‘™π‘œπ‘£π‘’π‘, πΏπ‘Žπ‘—π‘œπ‘£π‘–π‘, π‘€π‘Žπ‘ ΜŒπ‘’π‘˜, π‘π‘Žπ‘”π‘’π‘™π‘’. π‘π‘Ž π‘˜π‘™π‘Žπ‘£π‘–π‘Ÿπ‘—π‘’ π‘—π‘œ π‘π‘œ π‘ π‘π‘Ÿπ‘’π‘šπ‘™π‘—π‘Žπ‘™π‘Ž π‘π‘–π‘Žπ‘›π‘–π‘ π‘‘π‘˜π‘Ž π‘ˆπ‘Ÿπ‘ ΜŒπ‘˜π‘Ž π‘†ΜŒπ‘‘π‘Ÿπ‘’π‘˜π‘’π‘™π‘—.
Svetloba in tema β€” β€žZvezde lahko vidimo Ε‘ele takrat, ko je dovolj temnoβ€œ Thomas Carlyle… kot da tema in svetloba druga brez druge sploh ne bi obstajali β€” ali sta obe ali pa nobene ni; kot da so skrajnosti, ki jih nikakor ni moč zanikati, del zemeljske oble, njene cikličnosti ter s tem človeske prirode. Svetloba in tema, mraz in toplota, vojna in mir, ΕΎivljenje in smrt, ljubezen in sovraΕ‘tvo, sanje in stvarnost, lakota in poΕΎreΕ‘nost, bogastvo in revőčina, dobrota in zlo, nebesa in pekel, telesno in duhovno, pravičnost in krivičnost β€” nasprotja, o katerih kar naprej premiΕ‘ljujemo; stanja, v katerih se včasih tudi nehote znajdemo, občutki, čustva, za katera ne moremo z gotovostjo trditi, od kod prihajajo. Zategadelj se včasih izrazi dobra (svetla) stran naΕ‘ega bita, včasih slaba (temna).
Vsak človek v sebi nosi tisočere obraze; kot da smo sestavljeni iz neΕ‘teto izkuΕ‘enj, srečanj, slik, lastnosti, kot da bi bilo v vsakem od nas celotno človeΕ‘tvo. Verjetno si sploh ne znamo predstavljati, kaj vse nosimo v sebi, česa vsega smo pravzaprav sposobni. V naravi človeka namreč je, da se raje giblje v okolju in situacijah, ki jih je ΕΎe predhodno dodobra spoznal, ki so mu blizu β€” raje v varnem in enoličnem okolju, vedno po istih poteh, po ΕΎe videnih vzorcih, v udobnih medčloveΕ‘kih odnosih kot pa izven tega β€žvarnega mehurčkaβ€œ navad in udobja. Kadar pa to varno območje zapustimo, ko se nam pripetijo skrajne situacije, ko se znajdemo v čisto novih stanjih, takrat pa, si mislim, je človek sposoben udejanjiti tako največje milosti, kakor tudi prizadejati največje grozote. In različna področja umetnosti največkrat odstirajo prav takΕ‘na stanja.
Vstopnice so na voljo na povezavi –> http://www.kcravne.si/Nakup-abonmajev

Lokacija

KC Ravne
GledaliΕ‘ka pot 1, Ravne na KoroΕ‘kem

Kategorije

Datum

Maj 19 2022
Expired!

Čas

20:00 - 21:30

Vstopnina

10,00€