Domov Dogodki - Koroška dogaja Glasba Kultura Nina Strnad in Peter Mihelič / Modra noč
Koroški pokrajinski muzej

Organizator

Koroški pokrajinski muzej
Telefonska številka
(02) 621 25 20
E-pošta
info.sg@kpm.si

Nina Strnad in Peter Mihelič / Modra noč

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec vas v sklopu Modre noči v petek, 17. marca 2023, ob 19. uri vabi v Rojstno hišo Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradec na koncert, na katerem bosta nastopila 𝗡𝗶𝗻𝗮 𝗦𝘁𝗿𝗻𝗮𝗱 (𝘃𝗼𝗸𝗮𝗹) 𝗶𝗻 𝗣𝗲𝘁𝗲𝗿 𝗠𝗶𝗵𝗲𝗹𝗶č (𝗸𝗹𝗮𝘃𝗶𝗿).
𝑆 𝑝𝑟𝑜𝑗𝑒𝑘𝑡𝑜𝑚 𝑀𝑜𝑑𝑟𝑎 𝑛𝑜𝑐̌ 𝑚𝑎𝑟𝑐𝑎 𝑣𝑠𝑎𝑘𝑜 𝑙𝑒𝑡𝑜 𝑝𝑜𝑐̌𝑎𝑠𝑡𝑖𝑚𝑜 𝑜𝑏𝑙𝑒𝑡𝑛𝑖𝑐𝑜 𝑟𝑜𝑗𝑠𝑡𝑣𝑎 𝑛𝑎𝑠̌𝑒𝑔𝑎 𝑠𝑣𝑒𝑡𝑜𝑣𝑛𝑜 𝑝𝑟𝑖𝑧𝑛𝑎𝑛𝑒𝑔𝑎 𝑠𝑘𝑙𝑎𝑑𝑎𝑡𝑒𝑙𝑗𝑎 𝐻𝑢𝑔𝑎 𝑊𝑜𝑙𝑓𝑎. 𝐷𝑜𝑔𝑜𝑑𝑒𝑘 𝑗𝑒 𝑛𝑎𝑚𝑒𝑛𝑗𝑒𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑚𝑜𝑐𝑖𝑗𝑖 𝑛𝑗𝑒𝑔𝑜𝑣𝑒𝑔𝑎 𝑜𝑏𝑠𝑒𝑧̌𝑛𝑒𝑔𝑎 𝑜𝑝𝑢𝑠𝑎 𝑖𝑛 𝑡𝑢𝑑𝑖 𝑊𝑜𝑙𝑓𝑜𝑣𝑒 𝑟𝑜𝑗𝑠𝑡𝑛𝑒 ℎ𝑖𝑠̌𝑒, 𝑘𝑖 𝑝𝑜𝑠𝑡𝑎𝑗𝑎 𝑣𝑠𝑒 𝑏𝑜𝑙𝑗 𝑝𝑟𝑒𝑝𝑜𝑧𝑛𝑎𝑣𝑛𝑜 𝑣𝑜𝑧𝑙𝑖𝑠̌𝑐̌𝑒 𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑜𝑟𝑑𝑖𝑛𝑎𝑐𝑖𝑗𝑠𝑘𝑎 𝑡𝑜𝑐̌𝑘𝑎 𝑧𝑎 𝑣𝑠𝑒 𝑙𝑗𝑢𝑏𝑖𝑡𝑒𝑙𝑗𝑒 𝑣𝑒𝑙𝑖𝑘𝑒𝑔𝑎 𝑠𝑘𝑙𝑎𝑑𝑎𝑡𝑒𝑙𝑗𝑎 𝑖𝑛 𝑔𝑙𝑎𝑠𝑏𝑒 𝑛𝑎𝑠𝑝𝑙𝑜ℎ.
𝗡𝗶𝗻𝗮 𝗦𝘁𝗿𝗻𝗮𝗱 je ena najbolj suverenih vokalistk resne glasbe pri nas. Znanje in izkušnje nabira s sodelovanjem z drugimi umetniki. Doslej si je oder delila z Dannyjem Grissetom, Howardom T. Curtisom, Juretom Puklom, Renatom Chiccom, Robertom Jukičem, Urošem Perićem in mnogimi drugimi. Med svoje največje dosežke pa šteje gostovanje na koncertu S simfoniki v filmski svet, kjer je stala na odru z legendarnim jazzovskim in filmskim skladateljem Michelom Legrandom, prejemnikom treh oskarjev.
Med glasbenike, ki so globoko vplivali na njen umetniški izraz, velja prišteti tudi Braca Doblekarja in dolgoletnega sodelavca Petra Miheliča, s katerim je pripravila album V luči življenja: zgodbe slovenske popevke (ZKP RTV Slovenija, 2016) z izbranimi skladbami šestih avtorjev. Te se opirajo na dramatičnost in čustva posameznih zgodb, ki segajo vse od strasti, zaljubljenosti in sreče do hrepenenja, minljivosti ter umrljivosti. Je stalna gostja festivalov, koncertnih ciklusov in prireditev, ki oživljajo zlata leta slovenske popevke. Pogosto sodeluje z Big Bandom RTV Slovenija in nastopa v tujini.
𝗩𝘀𝘁𝗼𝗽𝗻𝗶𝗻𝗮: 𝟴,𝟬𝟬 €
𝗩𝘀𝘁𝗼𝗽𝗻𝗶𝗰𝗲 𝘇𝗮 𝗸𝗼𝗻𝗰𝗲𝗿𝘁 𝗹𝗮𝗵𝗸𝗼 𝗸𝘂𝗽𝗶𝘁𝗲 𝘃 𝗿𝗲𝗰𝗲𝗽𝗰𝗶𝗷𝗶 𝗥𝗼𝗷𝘀𝘁𝗻𝗲 𝗵𝗶š𝗲 𝗛𝘂𝗴𝗮 𝗪𝗼𝗹𝗳𝗮 𝘃 𝗦𝗹𝗼𝘃𝗲𝗻𝗷 𝗚𝗿𝗮𝗱𝗰𝘂.

Lokacija

Slovenj Gradec

Kategorije

Datum

Mar 17 2023
Expired!

Čas

19:00 - 21:00

Vstopnina

7,00€

Več informacij

Preberi več...