Narodni dom Mežica

Organizator

Narodni dom Mežica
Telefonska številka
031364544
E-pošta
info@narodnidommezica.si
Spletna stran
https://www.narodnidommezica.si/

MILAN KAMNIK BAND

Martinov koncert MILAN KAMNIK BAND

Podpirajmo lokalno!

Milan Kamnik je svojevrsten posebnež v slovenskih vodah. Leta 2019 je praznoval 45 svojega glasbenega ustvarjanja, čeravno solo kariero šteje od izdaje prvega albuma, leta 1996. Leta 2019 je izdal 9 samostojni album, ki ga je v večini posnel s svojo trenutno zasedbo (Milan Kamnik Band), delno pa z ameriško ekipo iz Nashvilla. Med drugimi je izdal tudi notne zapise nekaterih svojih pesmi »Od pankrta do ibržnika« (1998), pesniško zbirko »Ibržnik« (2017) in avtobiografsko knjižico »Če bi bila Slovenija Amerika … « (2017).

Kamnik je znan po svojih koroških besedilih in značilni koroški tematiki, ki jo rad vnese v svoja dela. Čeravno piše tudi v slovenščini, so koroške pesmi tiste, ki so postale ponarodele in ga v koncih pod Peco in Uršljo goro naredile v legendo. Kot ga marsikje imenujejo, je ambasador koroškega narečja.

Njegovi albumi so večinoma odeti v coutry, blues in rock aranžmaje, avtentično povezavo do ustvarjanja glasbenih zgodb skozi lokalne posebnosti in skozi narečje, pa so prepoznali tudi v Ameriki.

Kamnik je za svoja besedila prejel nagrade za najboljša besedila na Festivalu narečne popevke, prejel je tri Prežihove plakete za kulturno dejavnost ter Venec Solzic, ki ga prejmejo ljudje, ki so Koroški kulturi prispevali neprecenljiv delež.

Milan Kamnik Band sestavljajo izkušeni glasbeniki, ki so svoje vrline pilili v različnih glasbenih zasedbah in zvrsteh. Dani Hartman (Jazoo) na bobnih, Luka Krof (Dimme & Pedjenpedi, Modrijani, … ) na klaviaturah in harmoniki, Jan Lužnik (Ditka, Can of Bees, … ) na električni kitari, Aljaž Lipuš (Hedera Vento) na bas kitari, električni kitari in mandolini, Mojca Kamnik (Hedera Vento, Carmina Slovenica …) na violi in spremljajočih vokalih ter Urša Lorber (Hedera Vento) na violini in spremljajočih vokalih. Milan Kamnik na glavnem vokalu, akustični kitari in orglicah s svojo zasedbo predstavlja sožitje ameriškega melosa ter značilne koroške melodičnosti in spevnosti.

SREDA, 9. 11. 2022, ob 19. uri

Cena vstopnice je 10€

Informacije in vstopnice www.narodnidommezica.si

Dobrodošli na sedežih kulture!

Narodni dom Mežica

Lokacija

Narodni dom Mežica
Trg 4. aprila 4, Mežica
Spletna stran
https://www.narodnidommezica.si/

Kategorije

Datum

Nov 09 2022
Expired!

Čas

19:00 - 21:00

Vstopnina

10,00€