Kulturni dom Slovenj Gradec

Organizator

Kulturni dom Slovenj Gradec
E-pošta
info@kulturni-dom-sg.si
Spletna stran
http://kulturni-dom-sg.si/

Gajin svet 2

Gajin svet 2

Gajin Svet 2, mladinska romantična komedija, Slovenija (2022), 97 min, slovenščina, Cinemania group

Scenarij: Peter Bratuša, Špela Levičnik Oblak
Režija: Peter Bratuša
Igrajo: Uma Štader, Sebastian Cavazza, Enej Černe Berčič, Neža Smolinsky, Jurij Zrnec, Katarina Čas, Ajda Smrekar

Štirinajstletna Gaja, ki živi v ločeni družini, se sooči z nevoščljivimi sošolci, doživi vdor v osebni profil na družabnem omrežju in spozna, kaj pomeni pravo prijateljstvo. Kljub temu, da so počitnice in se z očetom in najstniško sestro Teo odpelje v kamp na morje, se dopust še ne začne. S pomočjo svojega prijatelja Matica in policijskega inšpektorja reši lastnika bara pred izsiljevalci, spet poveže družino in s pomočjo prijateljev, mame in učiteljice saksofona Eme, osreči tudi očeta.

Gajin svet 2 nadaljuje uspešnico iz leta 2018 (Gajin svet), vendar je drugi del zasnovan samostojno. Z zanimanjem ga bodo lahko gledali tako tisti, ki so si ogledali prvi del kot tudi vsi, ki se bodo prvič spoznali z Gajo in njenim svetom. Gajin svet 2 prinaša zgodbo, ki obravnava pogoste probleme, ki jih srečujemo v današnjem času kot sta ločitev staršev in nevarnosti svetovnega spleta. Nagovarja tako najstnike, kot tudi njihove starše.

Film opozarja na težave, s katerimi se v sodobnem svetu na eni strani srečujejo otroci, na drugi pa njihovi starši, saj obravnava zagate, ki  so del našega vsakdana: ločitev staršev, odtujenost v družini in  nevarnosti svetovnega spleta in družbenih omrežij.

Ton filma je pozitiven, žanr sodi v področje romantične komedije s  primesmi kriminalke, tematika in vse spremljevalne aktivnosti (spletna  stran, družbena omrežja, osveščevalna kampanja z delavnicami za osnovne  šole) pa bodo pozivale in osveščale z odpiranjem pomembnih vprašanj in  vabile k dialogu.

Lokacija

Kulturni dom Slovenj Gradec
Kulturni dom Slovenj Gradec, Francetova cesta, Slovenj Gradec

Kategorije

Datum

Nov 04 2022
Expired!

Čas

18:00 - 20:00