Organizator

JSKD OI Radlje ob Dravi
Telefonska številka
02 88 79 180
E-pošta
oi.radlje.ob.dravi@jskd.si

50. SEVERJEV DAN

To je prireditev, ki jo pripravljamo v spomin Stanetu Severju, ki je leta 1970 žal preminil v Ribnici. Prireditev je tradicionalna in vključuje ogled monokomedije, glasbeni program domačega društva in pogovor z znano osebo.

V Ribnico prihajajo ob tej priložnosti pomembni gostje, med njimi pisatelji (Tone Peršak, Tone Pavček, Tone Kuntner, Tone Partljič,..), profesorji (dr. Alojz Križman, dr. Andrej Inkret, dr. Zinka Zorko,…), ministri (dr. Lucija Čok – šolstvo, dr. Andrej Capuder – kultura, Sergij Pelhan – kultura, mag. Julijana Mlakar – kultura), poslanci in tudi nekdanji predsednik Republike Milan Kučan, igralci: Polde Bibič, Saša Pavček, Tone Gogala, Vlado Novak, Ivo Ban, Evgen Car, Mojca Partljič, Gregor Čušin, Aleš Valič, Janez Hočevar Rifle, Aljoša Trnovšek, Bojan Emeršič, Jure Ivanušič, Polon Vetrih, Igor Fürst Manca Ogorevc, in še bi lahko naštevali …

Po končani prireditvi je druženje s pogostitvijo v jedilnici OŠ in položitev venca ob spominski plošči (v centru Ribnice na Pohorju), kjer je zadnjič nastopil Stane Sever.

Lokacija

Osnovna šola Ribnica na Pohorju

Kategorije

Datum

Dec 18 2022
Expired!

Čas

15:30 - 18:00